Има вероятност тази година грипната вълна да бъде малко по-сериозна. Това

...
Има вероятност тази година грипната вълна да бъде малко по-сериозна. Това
Коментари Харесай

Здравните власти: Има вероятност грипната вълна да е по-сериозна

Има възможност тази година грипната вълна да бъде малко по-сериозна. Това оповестиха на брифинг здравните управляващи.

„ Никой не може да бъде 100% сигурен по кое време ще пристигна грипната вълна. Обикновено през ноември започваме да хващаме обособени случаи.

През декември бройката се усилва, а пикът се доближава през януари “. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

По думите му най-добре е да се сложи антигрипна ваксина в този момент. „ Много постоянно се задава въпросът кой е най-подходящият миг за слагане на антигрипна ваксина.

Точно в този момент е най-подходящото време – от в този момент до края на годината, но колкото по-рано, толкоз по-добре.

Не съм податлив да върша прогнози какъв брой ще е тежка грипната вълна. Но Австралия и Нова Зеландия, които са в Южното полукълбо, се сблъскаха с най-тежката си грипна зараза от четири години насам.

Това накара всички специалисти по остри респираторни болести в Северното полукълбо да предизвестяват,

че има възможност тази година грипният сезон да бъде малко по-сериозен. Имунитетът на хората към грипните болести е намалял “, акцентира той.

„ Тази година стартираме акцията за имунизация и предварителна защита в точния момент. Антигрипните ваксини към този момент са налични и имаме готовност да внесем още при нужда “, безапелационен бе доцент Кунчев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР